WMA's converteren op een Mac

Door Reb87 op maandag 16 maart 2009 22:51 - Reacties (6)
Categorie: Tech, Views: 4.888

Bij de overstap van Windows naar Mac OS X nam ik een hele zooi wma's mee. Niet wetende dat je die niet onder Itunes af kon spelen heb ik mijn hele muziek map geÔmporteerd. Onwetend als ik was had ik vaak het gevoel van "Huh, dat nummer had ik toch ook?!", maar kon het nummer dan niet vinden. Totdat er op een dag eindelijk eens een lichtje ging branden.

Na er eindelijk achter te zijn gekomen dat wma's simpelweg niet werden afgespeeld ben ik op zoek gegaan naar een manier om dit wel voor elkaar te krijgen. Flip4Mac leek me de oplossing, maar helaas, dit programma gaf mij niet de functionaliteit die ik zocht. Na uiteindelijk de zoektocht naar een wma afspeel mogelijkheid te hebben gestaakt ben ik gaan zoeken naar een converter om dan maar al mijn wma's om te zetten.

Voor Windows had ik een dergelijke converter zo kunnen vinden, maar voor Mac was dit toch wat lastiger. Uiteindelijk heb ik een tool gevonden die allerlei bestanden kan converteren, waaronder wma. Het mooiste aan deze tool is dat hij gratis is. Wel elke keer als je opstart de melding of je de "pro" versie al hebt bekeken, maar verder geen gezeur. Ik wilde jullie deze tool niet onthouden en zo een mogelijke zoektocht besparen!

http://www.nch.com.au/switch/

Zo, dat was mijn eerste post. Niet de meest interessante, maar moest toch iets verzinnen om de layout en mogelijkheden te testen :p

Volgende: Appeltje + L 03-'09 Appeltje + L

Reacties


Door Tweakers user _Erikje_, maandag 16 maart 2009 23:06

Wma of wmv onder osx is altijd een gezeik als je niet weet wat je doet... Ik kon het progje niet dus thnx... :-)

Door Tweakers user Pacjack, maandag 16 maart 2009 23:07

Heel goed: een mac tip op de tweakblogs.
Leuke foto in je blog header. Surfopsave pen? ;)

Door Tweakers user OM10, maandag 16 maart 2009 23:53

Waarom kan iTunes onder Windows dan wel wma's converteren? :?

Door Tweakers user TheJVH, dinsdag 17 maart 2009 02:58

WMA en WMV zijn sowieso ruk, gewoon lekker MP3 met fatsoenlijke bitrate en MP4 (H264) gebruiken :) .


Door Tweakers user Roelant, dinsdag 17 maart 2009 10:58

Het nadeel van WMA omzetten naar een ander formaat, is wel dat je converteert van een 'lossy' bestandsformaat naar een ander lossy bestandsformaat. EN dus verlies je (in de meeste gevallen merkbaar) aan kwaliteit . Zie voor meer uitleg bijvoorbeeld het bijbehorende artikel over Transcoding (dat is de term ervoor) in de knowledge base van Hydrogenaudio. :)
Killzone: WMA en WMV zijn sowieso ruk, gewoon lekker MP3 met fatsoenlijke bitrate en MP4 (H264) gebruiken :)
MP4/M4A (de bestandextenties voor Advanced Audio Codec of wel AAC) is verkrijgbaar in de smaakjes (AAC LC, AAC HE, AAC PS). H264 (AAC HE, wat staat voor High Efficiency) is met name interessant voor streaming. Het levert inderdaad buitengewoon goeie compressie tegen zeer redelijke kwaliteit op, maar nog altijd minder t.o.v. non-streaming varianten van het formaat waarbij de nadruk minder op efficiŽntie ligt. Voor je lokale muziekcollectie zou ik dat dus afraden.

Overigens is AAC wel een prachtig formaat, om niet te zeggen dat het samen met OGG Vorbis en Musepack het beste is wat er op dit moment te krijgen is. Qua kwaliteit is het net zo goed als bijvoorbeeld de bekendere LAME encoder voor MP3, maar het kan wel toe met een lagere bitrate (en kleinere bestanden) voor gelijke geluidskwaliteit.

Voor VBR (Variable Bitrate) bestanden heeft AAC bovendien nog op MP3 voor dat het een trueVBR mode heeft. I won't get in to detail, maar het komt zowel kwaliteit als compressie ten goede (omdat "gewone" VBR zichzelf nog altijd een aantal beperkingen oplegt die ten koste van zowel de kwaliteit als de behaalde compressie kunnen gaan).

edit

Voor de blogposter nog een kleine toevoeging: als je zoekt naar een manier om eenvoudig te (her)coderen onder Mac OS X is XLD een prettig app-je wat je alles biedt wat je nodig hebt. Beetje de tegenhanger van EAC onder Windows. :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 maart 2009 16:01]


Reageren is niet meer mogelijk